19 april 2016

Inschrijfformulier - Inscription

 

 

16 april 2016

Resultaten =>klik

1e NRW-cup Mondioring

In het weekeinde van 16 en 17 april 2016 organiseerde de Mondioringgruppe Niederrhein in Voerde de 1e Nord Rhein Westfalen Cup voor Mondioring. Op beide dagen een afzonderlijke wedstrijd. Op zaterdag waren er 27 deelnemers in de categorieën I en II en op zondag 20 deelnemers voor de categorieën I, II en III. Keurmeester op beide dagen was Roger Loonis en als helpers Mario Verleene en Tommy Verschueren.

Van onze vereniging namen op zaterdag 4 combinaties deel, namelijk Björn van Stalle met Knyner van de Vroomshoeve en met Abonito dit Okhyn in de cat. I en in de cat. II Jan van den Broek met Kay of Niniek Wish en Benjamin Schrijver met Jack. Gezien het grote aantal deelnemers was de loting voor cat. I ’s- morgens al om 07.15 uur, daarna de witte hond (deze laat de wedstrijd in zijn geheel zien, zoals die uitgevoerd moet worden) en om 08.00 de start van de wedstrijd.

De keurmeester Roger Loonis had in samenwerking met de organisatie een mooie wedstrijd in elkaar gezet met als thema “vakantie op de boerderij”. Vooral het verdedigen van de geleider was een pittige oefening waar menig combinatie hele dure punten liet liggen. Björn had met Knyner nr. 2 geloot en met Okhyn nr. 13.Knyner speelde tot de laatste oefening een prima wedstrijd met slechts enkele kleine bemerkingen, echter bij het “verdedigen van de geleider” greep hij te vlug in en verspeelde hij 30 pnt en een podiumplaats.

Okhyn speelde over het algemeen een prima wedstrijd, maar bij de oefening Blijven liggen” was er een communicatiestoornis met Björn en dat kostte 10 pnt en ook in dit geval een podiumplaats. Björn heeft met beide honden een prima wedstrijd gedraaid, die resulteerde in een 8e plaats met Okhyn met 180 pnt. en een 11e plaats met Knyner met 163½ pnt.

Er werd strak doorgewerkt, zodat rond 12.00 uur cat. I volledig afgewerkt was en we van de middagmaaltijd konden gaan genieten. Na deze gezamenlijke maaltijd vond om 13.00 uur de loting voor cat. II plaats. Benjamin lootte nr. 3 en Jan nr. 4.Benjamin en Jack speelden een goede wedstrijd met hier en daar wat emerkingen echter bij de oefening “verdedigen van de geleider” reageerde Jack niet adequaat en verspeelde hier 30 punten, heel jammer.

Jan en Kay speelden vandaag voor de 1e keer in de cat. II, dus voor hun was het echt afwachten of de trainingen het gewenste resultaat zouden opleveren.Over het algemeen deed Kay prima zijn werk, maar bij het “verdedigen” liet hij zich in de luren leggen door de 2e helper. Deze wist zich op een bepaald moment tussen Jan en Kay te wringen, waarop Kay overging in transport en zich verder dan 10 meter van Jan liet verwijderen, helaas is het dan einde oefening en 30 pnt. kwijt. Uiteindelijk behaalden Benjamin en Jack een mooie kwalificatie met 246 pnt. en een 3e plaats. Jan en Kay hadden 225½ pnt. en een 5e plaats. Al met al hebben we een mooie wedstrijd gehad met mooie resultaten, waar we als vereniging best trots op mogen zijn. De organisatie willen we bedanken voor de prima organisatie van deze organisatie, Roger Loonis voor zijn fijne manier van beoordelen en de helpers Mario Verleene en Tommy Verschueren voor de sportieve wijze van acteren.

Jan van den Broek met Kay ( Cat II )

Bjorn met Abonito dit OKHYN ( Cat I )

Benjamin met Jack ( Cat II )

 

 

 

1 januari 2015

Website wordt vernieuwd !

Training Mondioring op dindsdag ( 19.00 ) en zaterdag ( 10.00 )

Terrein WHV Breda, Rithsestraat 60 klik

 

17 januari 2014

Het is gelukt !!! Bedankt iedereen die hier aan meegeholpen heeft !!! Post van de CWH :

 

Geachte heer Jansen, beste Frans,

 

Op 23 november hebt u met toestemming van de Raad van Beheer, een pilot mondioring georganiseerd.
De heren Broekhuizen en Sweebroek van de CWH hebben dit evenement bijgewoond en zij hebben tijdens onze bijeenkomst van 10 januari 2014 hiervan verslag gedaan.
De CWH is van mening dat het een geslaagd evenement was en kijkt dan ook uit naar een vervolg. De RvB heeft de mondioring ondergebracht bij de CWH.
Van de NBG hebben we begrepen dat zij mondioring gedogen maar niet ondersteunen.
Dit wil zeggen dat u een vervolg niet via de NBG kunt aanvragen maar alleen rechtstreeks bij de CWH.
Keurmeesters die in Nederland de mondioring keuren zullen voorlopig uit het buitenland moeten komen en worden aangevraagd via de bekende procedure.
Wij horen graag van u hoe u verder wilt gaan met deze tak van hondensport.

 

 

24 november 2013

Met trots kijken we terug op een meer als geslaagde wedstrijd. 15 deelnemers uit 4 verschillende landen, 2 zeer kundige keurmeesters, pakwerk op absoluut Top niveau en meer toeschouwers als wij verwacht hadden,  waren de sleutel tot dit succes. Dit was een uitstekende manier om de Mondioring in Nederland bekent te maken en misschien een vaste plek te geven.  
Als club zijn we heel trots dat het een van onze leden, Bjorn van Stalle,  gelukt is, om samen met zijn Mechelse Herder; Vauban du jardin de Bambous, als eerste hond in Nederland in Categorie III te slagen en aan het einde van de dag op de tweede plaats op het podium terecht te komen.  Onze dank gaat uit naar de Raad van Beheer die het mogelijk heeft gemaakt om deze wedstrijd te houden, naar de Commissie Werkhonden voor hun belangstelling en aanwezigheid en zeer zeker ook naar onze sponsoren zoals Pro-Plan, Working-Dog, Cornel van der Veeke die mooie prijzen hebben gegeven voor de deelnemers. Ook gaat onze dank naar  al die anderen sponsoren die nu een vast  plekje op onze website hebben gekregen.

We kijken terug op een evenement dat nog lang in onze herinnering zal blijven en wij danken alle toeschouwers en deelnemers voor de positieve feedback die ons bereikt. Zoner de geweldige inzet van de leden en vrienden van WHV Breda was dit evenement op zon korte termijn en dit niveua niet mogelijk gewest. BEDANKT !!!

Resultaten

Foto's

Video's

Bjorn van Stalle met Vauban du jardin de Bambous, Cat III - Meester verdedigen en afgebroken vlucht

 

Film met dank aan Leon Manders, PHV De Hera

 

 

02-september 2013

1. Mondioring Wedstrijd van Nederland

 

Pilot Mondioring bij WHV-Breda.

De afdeling Mondioring van WHV- Breda heeft van de Raad van Beheer toestemming  gekregen om, als eenmalige pilot, een Mondioring wedstrijd te organiseren.  Mondioring is een uit diverse andere programma's (Beligische Ring, Franse Ring en KNPV) samengestelde hondensport,  die wereldwijd wordt beoefend.Mondioring kent net als het IPO, drie categorieën, waarbij in categorie 3 met 2 aanvalsmannen (PWers) tegelijkertijd wordt gewerkt.   

Het is de bedoeling om met deze wedstrijd, Mondioring onder een groter publiek bekend te maken en mogelijk nieuwe beoefenaars    voor deze sport te vinden. Voor diegene die deze sport nog nooit hebben gezien, zal het zeker de moeite waard zijn om naar deze vorm van hondensport te komen kijken. Het programma omvat zoek, sorteeroefeningen, diverse springoefeningen ( tot 230 cm). 
Al deze oefeningen komen in het af te werken programma voor, waardoor de hond gedurende een lange periode een grote mate van zelfstandigheid en discipline moet laten zien.
   
Op 23 november 2013 bent u allen van harte welkom op het terrein van WHV-Breda aan de Rithsestraat 60 te Breda.

Op deze website zullen wij u op de hoogte houden over alle nieuws omtrent deze wedstrijd.

 

Inschrijfformulier - Klik

 

 

 

26 - 27 mei 2012

Mondioring Concours Bree (B) Succesvolle Dag voor onze Mondioring Groep !!!

Hubert heeft in Bree met Freulein Mayr een dubbel succes binnen kunnen halen. Op Zaterdag scoort hij 291/300 plaats 1, en op zondag worden het nog 269/300 punten en een plaats 2. Super gedaan !!

Resultaat

 

28 September - 2 Oktober 2012

Dit jaar gaat de Mondioring WK in Lyss (CH) plaats vinden. We wensen Yvonne met Donna Lucia heel veel success.

 

 

 

13 september 2011

Vauban du jardin de Bambou heeft Celina vom schnellen Fahnder gedekt.

Voor meer informatie kijk hier

 

23 -24. juli 2011

Resultaten Concours Laakdal ( Westerlo )

KLIK

 

11 - 12 juni 2011

Yvonne ( het nieuwe lid van onze werkgroep) heeft op de Concours in Bree op 11 Juni een tweede plaats binnen kunnen halen met 195/200 punten. Een daag later lukte dit weer met 192/200 !!! Een geslaagd weekend voor Yvonne met haar teef Donna Lucia vom schnellen Fahnder.

Resultaten 11 juni - KLIK

Resultaten 12 juni - KLIK

 

 

2 - 5 juni 2011

Resultaten FMBB WK 2011 in Nieuwpoort ( B) - KLIK

 

22 mei 2011

Tijdens de eerste landelijke Dag van de Hond, georganiseerd door de VDH Kringroep de Plantage te Wouw,

word door de leden van WHV Breda een demonstratie Mondioring gegeven.

 

 

20 maart 2011

Hubert is vandaag met Celina vom schnellen Fahnder voor de Cat II in Melsbroek geslaagd !!

 

23 Januari 2011

spectaculaire Foto's en films van de DOG-LIVE - KLIK

Tijdens de Honden-Beurs DOGLIVE in Münster (D) word door Bjorn en Hubert een Demonstratie Mondioring gegeven.

Wij zijn heel trots dat onze Mondioring-groep voor dit evenement is gekozen.

 

22 November 2010

op zaterdag 4 december gaat de Mondioring werkgroep Princeville een internationale Mondioring werkdag organiseren.

Als pakwerker staan Stephan van Meensel (B) en Bjorn van Stalle (NL) in het costum en we gaan een prachtige parcours

voor de deelnemers neerzetten. Gasten die de Mondioring graag willen leren kennen zijn van harte welkom.

 

Bekijk hier de Foto's van de werkdag - KLIK

 

6 November 2010

Op de Mondioring CAC in Beerse (B) heeft Cor met zijn hond Devin de eerste plaats in Cat I binnen kunnen halen met

187,5/200 punten !!!!

Hubert is voor de eerste keer met Celina in Cat II aan de start gegaan en heeft 247/300 gescoord.

Klik voor de Uitslagen

 

3 Oktober 2010

Met trots kunnen wij de resultaten van de Mondioring WK 2010 te Rotterdam vermelden.

Bjorn van Stalle met Vauban in Cat II - plaats 3/15 met 254.5 punten

Hubert Mayr met Freulein in Cat I - plaats 2/16 met 186,5 punten

 

Klik voor de Uitslagen

klik hier voor de fotopagina van Hubert

klik hier voor de fotopagina van Bjorn

 

 

 

19 September 2010

Resultaten en foto's belgische Kampioenschap Mondioring 2010. Wij feliciteren Jos Helsen met het halen van de titel Belgische Kampioen 2010 !!!

Klik voor de Uitslagen

12 September 2010

WK Voorbereiding met de leden van Werkgroep Princeville en onze vrienden van KBH Westerlo

Klik voor meer Foto's

22 Augustus 2010

Onze KNPV buurclub “de trouwe bewaker” bestaat nu 80 jaar. Tijdens deze feestdag waren we uitgenodigd onze Sport aan de toeschouwers voor te stellen.

 

15 Augustus 2010

Tijdens de Wolstad Cup ( Tilburg ) word door onze leden een Demonstratie van de Mondioring gegeven.

 

8 Augustus 2010

Op de Westrijd in De Haan ( B) heeft Cor met zijn hond Devin een mooie 3de plaats binnen gehaald met 185,5 punten.

8 Augustus 2010

Resultaten Mondioring Kampioenschap Switzerland        klik hier

20 Juli 2010

Training voor Mondioring-Demo met Aroune en Vauban

 

 

19 Juli 2010

volgend weekend - 23 t/m 25 juli 2010- word door Bjorn een Seminar gegeven in Bielelfed ( D ). Meer informatie via Contact

15 Juli 2010

Bjorn ( Cat II ), Cor ( Cat I ) en Hubert ( Cat I voor Duitsland ) hebben zich voor de Mondioring World Cup 2010 gekwalificeerd !!

Link naar de: Website

We wensen heel veel Succes. !!!!!!!

De World Cup vind plaats van 30 september t/m 3 oktober 2010 in Nederland.

3 Juli 2010

Bjorn, Cor en Hubert starten op de Wedstrijd in Wevelgem ( B )

 

29 mei 2010

Bjorn, Cor en Hubert starten op de Westrijd in Wetteren (B)

 

21 mei 2010

Cor gaat als Nederlandse Deelnemer aan start op de FMBB WK 2010 in Cottbus ( D ) en eindigt op de 9. plaats.

Fotos WK FMBB Cottbus

 

6 + 7 maart 2010

Bjorn gaat als enige Nederlandse Deelnemer aan de start voor de Superselktion Pakwerker 2010 en behaald de kwalificatie ” Zeer Goed”

Uitslag Superselektion 2010

 

9 maart 2010

Bjorn haald opnieuw zijn Brevet Aanvalsman in Wetteren ( B)

Uitslag Brevet H.A.

 

22 februari 2010

Bjorn en Cor starten op de Belgische Kampioenschap Mondioring voor Beglische Heerders.

Uitslag Belgische Kampioenschap KUCBH

 

6 februari 2010

Bjorn, Cor en Ingrid starten op de Wedstrijd in Beerse. Cor haald met 193/200 voor de eerste keer plaats 1 !!!!!!

 

5 oktober 2009

Bjorn en Cor starten voor Nederland op de Mondioring World Cup 2010 in Virton ( B)

Uitslag Mondioring World Cup 2010